Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp Verwijder uw selectie(s)

Verfijn op periode

Vooruitblik 2016

Na afronding van de overname en integratie van Super de Boer en C1000, zal Jumbo in 2016 verder groeien door fors te investeren in haar winkels en het online verkoopkanaal. Ook richt zij zich op het neerzetten van een meer klantgerichte en slagvaardige Jumbo organisatie.

Jumbo is in korte tijd uitgegroeid tot de tweede supermarktketen van Nederland met wekelijks miljoenen tevreden klanten. Ook in 2016 bouwt Jumbo door aan haar sterke marktpositie. Door te investeren in de unieke formule, de winkels en online propositie en door een meer slagvaardiger organisatie zal zij de verwachtingen van haar klanten blijven overtreffen. Het komende jaar gaat Jumbo verder met het uitbouwen van haar formule voor de klant. Zo zal in 2016 naar verwachting € 125 miljoen worden geïnvesteerd in de modernisering van winkels en de uitrol van het online verkoopkanaal. Naast het investeren in winkels en de formulebeloftes als de laagsteprijsgarantie, zal het concern de organisatie van het hoofdkantoor en logistieke processen verder optimaliseren.

Ontwikkeling medewerkersbestand

De ontwikkeling van de omvang van het medewerkersbestand zal met name worden beïnvloed door de begin januari 2016 aangekondigde wijziging in de kantoororganisatie alsmede de aangekondigde onderzoeken naar onder andere outsourcing van niet kernactiviteiten alsook de op 26 januari 2016 bekend gemaakte overname van La Place.

Winkelvernieuwingen

In 2016 zal Jumbo zo’n 70 winkels verbouwen naar de laatste uitgangspunten van de Jumbo formule. Hierbij staan Vers, Assortiment en Beleving centraal. Nadat in de afgelopen jaren honderden nieuwe winkels zijn geopend, gaat Jumbo nu de winkels die al langer onder de Jumbo vlag opereren volledig vernieuwen. Ook is de inzet ervoor te zorgen dat de medewerkers zich volledig kunnen richten op service aan de klant: ofwel meer medewerkers op de winkelvloer en minder op kantoor. Naar verwachting zal Jumbo dit jaar mede door de groei van het aantal winkels, zo’n vijfhonderd nieuwe collega’s in haar winkels verwelkomen. Pick Up Points en thuisbezorgen Ook in 2016 zet Jumbo sterk in op haar omnichannel-strategie, zodat klanten op verschillende manieren bij Jumbo boodschappen kunnen doen: bij de supermarkten, de Foodmarkten en online. Daarom opent Jumbo in 2016 ongeveer 100 nieuwe Pick Up Points in winkels en start het bedrijf met thuisbezorgen van boodschappen voor consumenten en bedrijven.

Optimalisatie logistiek

In haar logistieke organisatie voert Jumbo in 2016 verbeteringen door om nog beter op klantbehoeftes te kunnen inspelen en te anticiperen op marktontwikkelingen. Naast de uitrol van een ICT-systeem voor centraal replenishment zullen de mogelijkheden van outsourcing, contracting en toekomstige mechanisatie worden onderzocht. Ook wordt bekeken hoe de eigen Centrale Slagerij in Beilen kan worden ge-outsourced.

Slagvaardige Jumbo organisatie

Jumbo is volledig gericht op de klant, waardoor de winkels maximaal moeten worden ondersteund. Een 100 procent klantgerichte, wendbare en efficiënte organisatie is daarom cruciaal. Om dit te garanderen, past Jumbo de organisatie op haar hoofdkantoor aan. Het aantal arbeidsplaatsen wordt hier teruggebracht van 925 naar 735 fte’s. Deels zal dit door outsourcing van generieke functies - zoals administratieve en beheerstaken – gebeuren en deels door afbouw van met name indirecte functies. Verder zal het servicekantoor in Amersfoort in de loop van 2016 worden gesloten en gaan alle medewerkers van het hoofdkantoor centraal vanuit Veghel samenwerken.

La Place

Begin 2016 heeft Jumbo de aankoop van La Place bekend gemaakt. De Jumbo en La Place merken en formules blijven naast elkaar bestaan en zullen zelfstandig vanuit twee eigen organisaties worden aangestuurd, onder leiding van de Raad van Bestuur van Jumbo Groep Holding. La Place is een belangrijke aanwinst voor het concern. De aankoop van La Place past in de strategie van Jumbo Groep Holding en verandert niets aan de optimalisatieplannen zoals die begin januari naar buiten zijn gebracht. De Jumbo organisatie houdt de volledige focus op het realiseren van de plannen voor Jumbo. Jumbo en La Place zullen wel wederzijds elkaar gaan versterken.

Duurzaam succesvol

Het jaar 2016 wordt opnieuw een uitdagend jaar waarin Jumbo vanuit een krachtige marktpositie nieuwe stappen zal zetten. In een competitieve markt, waar marges blijvend onder druk staan en technologische ontwikkelingen nieuwe kansen en uitdagingen opleveren, blijft Jumbo inspelen op de behoeftes van de klant. Zo bouwt zij verder aan een duurzaam succesvolle toekomst voor Jumbo, de Jumbo ondernemers en al haar medewerkers.

Veghel, 19 februari 2016
Raad van Bestuur