Verslagzoeker help

Verfijn hieronder op onderwerp Verwijder uw selectie(s)

Verfijn op periode

Onze duurzame boodschap

We zijn een hecht familiebedrijf dat uitgegroeid is tot de tweede supermarktketen van Nederland. Ook op MVO gebied groeien we hard. We willen ook daarin de verwachtingen van onze klanten overtreffen. Tegelijkertijd vinden we het als familiebedrijf belangrijk bij te dragen aan een betere wereld voor volgende generaties. Dus hebben we in 2013 vaker het initiatief genomen bij (inter)nationale maatschappelijke vraagstukken. Zoals het verbeteren van de leefomstandigheden van kippen en varkens in onze internationale productie ketens.

Onze klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat onze producten met respect voor mens dier en milieu tot stand gekomen zijn. Bovendien vinden we dat gezond eten voor iedereen bereikbaar en betaalbaar moet zijn. Dat is iets waar ik me ook persoonlijk voor inzet. We inspireren klanten duurzamere en gezondere producten te proberen. Tegelijkertijd gaan we zelf steeds weer een stap verder in het duurzamer en gezonder maken van al onze Huismerkproducten.

De integratie van Jumbo en C1000 gaat voorspoedig maar vraagt nog steeds veel tijd, des te mooier is het om te zien dat onze nieuwe MVO strategie door de hele organisatie heen voortvarend opgepakt wordt. We zijn trots op de resultaten die we in 2013 op MVO gebied hebben geboekt. Een paar van de hoogtepunten in 2013 waren: het uitreiken van 2 miljoen gratis vleesvervangers aan onze klanten samen met Natuur & Milieu. Het gezonder en minder zout maken van onze gemarineerde vlees producten. Onze betrokkenheid bij het Koningsontbijt, waarmee we gezonder eten en leven willen stimuleren. Het sterk terugdringen van onze Carbon Footprint en de goede eerste resultaten die we samen met onze leveranciers geboekt hebben met de nieuwe aanpak om arbeidsomstandigheden in de keten te verbeteren.

Natuurlijk zouden we soms willen dat bepaalde zaken sneller gaan. Als je op het ene gebied een stap vooruit zet, word je er aan de andere kant alweer mee geconfronteerd dat het nog beter kan. Maar ook komende jaren gaan wij die uitdaging weer graag aan en zullen dus ook in 2014 grote stappen op het gebied van MVO gaan zetten.