Terug

Lokaal betrokken

Jumbo staat als familiebedrijf en supermarktketen midden in de samenleving. Overal waar we actief zijn, stellen we ons op als een goede buur. We realiseren ons dat onze winkels vaak meer zijn dan alleen een plek om boodschappen te doen. Vaak hebben ze ook een sociale rol in de wijk. Aan de hand daarvan bepalen we welke acties we ondernemen en welke lokale doelen we ondersteunen.

Onze aanpak

  • Zorgen voor de omgeving

  • Ontmoetingsplekken creëren

  • Betrokkenheid tonen en initiatieven steunen

De basis moet op orde zijn, wat neerkomt op een veilige, prettige en schone omgeving. Daar werken we bewust aan mee, samen met de andere partijen in een winkelgebied of in de nabijheid van een logistieke hub. Geluidsoverlast door laden en lossen in een woonomgeving dringen we bijvoorbeeld zoveel mogelijk terug.  Onze winkels zijn meestal centrale ontmoetingsplekken in de buurt. Plekken waar je terecht kan voor een kopje koffie en een praatje. Met betrokken medewerkers die weten wat er speelt en helpen als dat nodig is. We steunen lokale initiatieven die in lijn zijn met onze bedrijfswaarden, door middel van sponsoring, het bijdragen aan campagnes of persoonlijke betrokkenheid van onze medewerkers. Met persoonlijke aandacht voor onze klanten zorgen we ervoor dat we élke dag betrokkenheid tonen.

Onze acties

De klant op 1

Met deze kennis bepalen zij welke relevante lokale activiteiten en initiatieven baat kunnen hebben bij financiële en/of materiële ondersteuning door de winkel. Vanzelfsprekend putten zij daarbij ruimschoots uit de inzichten van de winkelmedewerkers. Zij kennen immers de buurt en staan dagelijks in contact met onze klanten. Jumbo medewerkers zijn gewend om de klanten steeds op 1 te zetten. Zo moet er altijd tijd zijn voor een praatje of het bieden van hulp tijdens het boodschappen doen.

Strijd tegen eenzaamheid

Zo hebben we in 2019 de Kletskassa in het leven geroepen, bedoeld om een extra contactmoment te creëren in onze winkels. We werken ook samen met lokale initiatieven, bijvoorbeeld met de stichting Alles voor Mekaar. Minister Huge de Jonge opende in 2019 de ‘Hallo! Alles voor Mekaar - koffiecorner’ In Vlijmen. Ouderen kunnen hier terecht voor hulp van professionals en vrijwilligers die aan de stichting zijn verbonden.

Gezonde leefstijl

Naast nationale sportsponsoring – Team Jumbo-Visma, Max Verstappen - hebben we even zoveel oog voor plaatselijke sportclubs. Jumbo wil haar klanten stimuleren om gezond te leven. Sport en bewegen behoren evenzeer tot een goede en gezonde leefstijl als lekker en gezond eten. En bij voorkeur zorgen we ervoor dat deze gewoonte zo jong mogelijk wordt aangeleerd. Als sponsor van het jaarlijkse Koningsontbijt bereiken we miljoenen schoolkinderen. Maar ook op kleinere schaal, bijvoorbeeld door gezonde producten uit te delen tijdens een lokale Avondvierdaagse, werken we doelbewust mee aan een bewuster leven. Met acties zoals ‘Sparen voor je sportvereniging’ en de jaarlijkse donatieactie rondom Kerst betrekken we ook onze klanten bij relevante initiatieven voor de lokale samenleving.

Initiatieven van medewerkers

Vaak kennen zij de buurt en onze klanten als geen ander en weten ze heel goed waaraan behoefte is. Hieruit zijn allerlei mooie initiatieven geboren, zoals statiegeldacties, kledingcontainers bij winkels, het uitdelen van gezonde producten bij de avondvierdaagse en lokale deelname aan actie zoals Swim to Fight Cancer.