Opleidingen en trainingen

Scope

Alle gedurende het rapportagejaar door medewerkers afgeronde trainingen en gevolgde opleidingen, georganiseerd door Jumbo Supermarkten.

Trendverklaring

Dit jaar rapporteert Jumbo voor de tweede maal het aantal deelnemers van de verschillende opleidingen. Er worden drie categorieën onderscheiden: trainingen, e-learnings en opleidingen. Trainingen worden op locatie aangeboden en zijn vakgericht, e-learnings kunnen online worden gedaan door de medewerkers en opleidingen zijn langer en geven de deelnemers een MBO 2,3 of 4 diploma, of zijn vakgerichte opleidingen tot een nieuwe functie, zoals afdelingschef of filiaalmanager.

Het aantal deelnemers van trainingen is met 33% gestegen. Ook het aantal geslaagden van e-learnings is gestegen met 27%. Het aantal deelnemers en geslaagden van opleidingen zijn niet te vergelijken, omdat er dit jaar een groot aantal nieuwe opleidingen bij is gekomen, zoals het winkelmanagementtraineeship op MBO- en HBO-nveau en nieuwe MBO programma’s op MBO 2-3 en 4 niveau. In september is de landelijk samenwerking gestart met de nieuwe MBO partner NCVB, waardoor makkelijker en eenvoudig nieuwe op Jumbo doelgroepen gerichte programma’s ontwikkeld kunnen worden (foodretail, logistiek en crossover), die landelijk op MBO niveau erkend zijn. Duurzaam inzetbaar blijven wordt hiermee voor medewerkers mogelijk gemaakt.

In 2019 werken we verder aan ons opleidingenaanbod. Begin 2019 komen 99 nieuwe online trainingen beschikbaar die breed toegankelijk zijn. Deze worden gepresenteerd rond het thema: Leuk om te leren: Wil jij het elke dag beter doen en het maximale uit je zelf halen? De opleidingen en trainingen van Jumbo Academy bieden de mogelijkheid om dit op een leuke manier te doen. Ook introduceren we meerdere start momenten voor MBO met voor het eerst een digitale intake, zodat starten nog laagdrempeliger wordt.

Restatement: de cijfers wijken af van de gerapporteerde aantallen in het Corporate Jaarverslag 2018. De reden hiervoor is dat de volledige data die hier is vermeld voor opleidingen later beschikbaar is gekomen.