Plastic verpakkingen

Definitie / scope

Primaire, secundaire en tertiaire plastic verpakkingen die door Jumbo op de Nederlandse markt zijn gebracht (huismerkassortiment). Jumbo hanteert de definities van het Plastic Pact.

  • Recyclebaar plastic: recyclebare plastic verpakkingen als % (gewicht) van het totale portfolio aan plastic verpakkingen.

  • Plastic reductie: reductie in % (gewicht) hoeveelheid plastic gebruikt ten opzichte van de totale massa van huismerkproducten (t.o.v. 2017).

  • Gebruik van gerecycled plastic: gebruik gerecycled plastic verpakkingsmateriaal als % (gewicht) van het totale portfolio aan plastic verpakkingen.

Doel

In lijn met het Plastic Pact NL hebben wij de volgende doelstellingen:

  • Recyclebaar plastic: n 2025 zijn eenmalige plastic producten en verpakkingen waar mogelijk en zinvol herbruikbaar, maar in ieder geval 100% recyclebaar.

  • Plastic reductie: 20% minder volume plastic (gewicht) relatief t.o.v. het totale volume op de markt gebrachte producten (t.o.v. 2017).

  • Gebruik van gerecycled plastic: alle eenmalig te gebruiken plastic producten en verpakkingen zullen in 2025 een zo hoog mogelijk percentage gerecycled plastics (gewicht) bevatten, met een gemiddelde van minimaal 35%.

Toelichting resultaten

Bij Jumbo kijken we continu hoe we minder verpakkingsmateriaal kunnen gebruiken of producten beter kunnen verpakken. Naast onze algemene doelstellingen op verpakkingen, heeft Jumbo ook specifieke doelstellingen op het gebruik van plastic. Jumbo is een van de ondertekenaars van Plastic Pact NL. Daarmee committeren we ons aan de ambitieuze doelstellingen om onnodig plastic verbruik tegen te dringen en meer plastic opnieuw te gebruiken. De resultaten over 2022 worden in het najaar van 2023 gepubliceerd.