Jumbo

De klant centraal

De Jumbo formule draait om de klant. Zo stelt Jumbo zich elke dag de vraag: hoe maken we het nog leuker voor de klant? De 7 Zekerheden zijn de basis om klanten met plezier hun boodschappen te laten doen bij Jumbo. Ze bevatten de belangrijkste uitgangspunten van de dagelijkse bedrijfsvoering. In wezen zijn de 7  Zekerheden beloften waarmee Jumbo de wensen van de klant centraal stelt. Ook vormen zij een referentiekader om te kunnen beoordelen of Jumbo deze klantbeloften consequent naleeft. Meten is weten, en daarom onderzoekt Jumbo continu de waardering van haar klanten voor de 7 Zekerheden aan de hand van ‘momenten van de waarheid’. Op die momenten kan en moet Jumbo het verschil maken in de beleving van de klant. De inzichten die dit oplevert houden de organisatie scherp. ‘Momenten van de waarheid’ zijn cruciaal voor het koopgedrag en de winkelbeleving. Door heel bewust in te spelen op dit soort momenten werkt Jumbo er elke dag hard aan om voor haar klanten de beste supermarkt van Nederland te zijn.

Jumbo heeft in haar winkelbestand zowel eigen filialen als winkels van zelfstandige ondernemers. Met een marktaandeel van ruim 20% heeft de supermarktketen een sterke positie opgebouwd en is zij de onbetwiste nummer twee in de Nederlandse foodretailmarkt. Steeds meer consumenten zijn ervan overtuigd bij Jumbo aan het juiste adres te zijn voor hun dagelijkse boodschappen. Jumbo heeft inmiddels zes Foodmarkten en wil dat aantal de komende jaren verder uitbreiden. Jumbo.com, de online propositie van Jumbo, is een sterk groeiend bedrijfsonderdeel, dat in de markt actief is met Pick Up Points (PUP's), thuisbezorging en zakelijk bezorgen. In 2017 is Jumbo gestart met het stadswinkelconcept Jumbo City, kleinschalige gemakswinkels waarin elementen van Jumbo en La Place samenkomen. Eind 2018 zijn van dit concept inmiddels zes vestigingen open.

In de loop van 2018 is Jumbo gestart met het verkennen van de Belgische markt. Als gevolg hiervan zijn de eerste geschikte supermarktlocaties gevonden, waarvoor inmiddels ook contracten zijn afgesloten. Jumbo bereidt nu haar introductie op de Belgische markt voor. Om dit doordacht en succesvol te laten verlopen, heeft Jumbo een aparte Belgische organisatie opgezet.

Jumbo vindt betrokkenheid bij de (lokale) samenleving van eminent belang. Dat geldt ook voor het ontwikkelen van medewerkers en het ondersteunen van zelfstandig ondernemers. Bovenal wil Jumbo inspelen op de behoeften en verwachtingen van haar klanten. Het overkoepelende doel is Jumbo en haar medewerkers elke dag beter te maken en continu te bouwen aan een excellente organisatie. Klantgerichtheid is de ‘gele draad’ in de strategie en werkwijze van Jumbo en vormt de basis van de Jumbo formule. Bij alles wat Jumbo doet, staat de klant centraal. De 7 Zekerheden van Jumbo zijn en blijven hierbij de belangrijkste uitgangspunten.

7 zekerheden

Jumbo wil daar zijn waar de klant is. Daarom kunnen klanten via verschillende kanalen hun boodschappen doen bij Jumbo: in de Jumbo Supermarkt, in de Jumbo Foodmarkt, bij Jumbo City en via Jumbo.com.

Jumbo Supermarkten

Klanten van Jumbo kunnen voor hun dagelijkse boodschappen terecht in zowel de eigen winkels als de supermarkten van zelfstandig ondernemers. Jumbo streeft naar marktleiderschap in elke plaats waar zij is gevestigd. Het assortiment is afgestemd op de behoeften van de lokale klant. Zo werkt Jumbo aan een steeds grotere mate van verfijning en differentiatie. Winkels kunnen bijvoorbeeld een regio-, streekverzorgende, dorps- of passantenfunctie hebben.

Jumbo Foodmarkt

Met de Foodmarkt brengt Jumbo gezond, vers en lekker eten samen tegen de laagste prijs. Iedere dag zijn hier koks en andere culinair specialisten actief om de heerlijkste gerechten te maken. Klanten kunnen ervoor kiezen om alleen de ingrediënten mee te nemen die nodig zijn om een gerecht zelf thuis te bereiden, het gerecht kant-en-klaar aan te schaffen, of dit ter plekke op te eten in het Foodcafé. Met deze keuzemogelijkheid speelt Jumbo in op de behoeften van de hedendaagse klant. Afhankelijk van de behoefte van het marktgebied en de grootte van de winkel past Jumbo steeds vaker specifieke onderdelen van de Foodmarkt toe in haar reguliere supermarkten.

Jumbo City

Jumbo City is een eigentijds gemakswinkelconcept waarin ultraverse, huisgemaakte maaltijden centraal staan. Ook voor de snelle boodschap is Jumbo City hét adres. Zo combineert Jumbo het beste van de Jumbo supermarkten, de Jumbo Foodmarkten en van restaurantketen La Place. De vestigingen van Jumbo City zijn te vinden in inmiddels zes binnensteden.

Jumbo.com

Klanten kunnen er ook voor kiezen hun boodschappen te doen via de Jumbo app of in de webwinkel op Jumbo.com. Met Jumbo.com is Jumbo een sterk groeiende speler in online winkelen. Zo speelt zij in op de groeiende behoefte van consumenten om overal en op elk moment boodschappen te kunnen doen. De online bestelde boodschappen worden verzameld in de E-fulfilment Centers (EFC’s) in Den Bosch en Raalte. Klanten kunnen hun bestelling laten thuisbezorgen of afhalen bij zogenoemde Pick-Up-Points (PUP's).

Smulweb

In 2018 heeft Jumbo het populaire voedings- en receptenplatform Smulweb overgenomen. Smulweb telt elke maand meer dan drie miljoen unieke bezoekers die elkaar inspireren en adviseren over lekker en gezond eten. Jumbo verwacht veel te kunnen leren van de content op Smulweb en rekent erop dat deze een waardevolle bijdrage levert aan haar strategie, die sterk is gericht op klantgemak en foodbeleving. Smulweb betekent een verrijking naast de bestaande inhoud van Jumbo.com en de Jumbo app.