Supermarkten

Begin juli 2018 nam Jumbo samen met Coop alle aandelen in EMTÉ Holding B.V. en haar dochterondernemingen over van Sligro Food Group. Jumbo werd hierdoor eigenaar van 79 nieuwe supermarktlocaties. Ter voorkoming van een te grote marktconcentratie worden drie winkels verkocht aan branchegenoot Jan Linders, conform goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt op 26 juni 2018. Najaar 2018 is Jumbo stapsgewijs begonnen met het ombouwen van de nieuw verworven EMTÉ supermarkten naar de Jumbo formule. Mede door deze overname wist Jumbo in 2018 haar bestand supermarkten met 33 winkels uit te breiden tot een totaal van 618.

Gedurende 2018 werden 39 Jumbo supermarkten verbouwd en volgens de nieuwste uitgangspunten van de formule aangepast. Tot die nieuwe uitgangspunten behoren onder meer een aantal herkenbare en beproefde winkelelementen van de Jumbo Foodmarkt. Verder ging Jumbo door met het breder introduceren van vernieuwde winkelconcepten, zoals een aangepast productiepunt vers en nieuwe broodmeubels van La Place. In verschillende winkels is de verbouwing gecombineerd met een vergroting van de verkoopvloeroppervlakte. Deze extra ruimte is op uiteenlopende wijze benut, vaak afhankelijk van de lokale behoeften. Sommige winkels zagen bijvoorbeeld extra mogelijkheden voor het aanbieden van biologische, vegetarische en halal producten. Andere winkels kregen er door de uitbreiding een Pick Up Point voor online bestelde boodschappen bij, een PostNL pakketpunt of een slijterij-afdeling.

Jumbo neemt samen met Coop
EMTÉ over

Een consortium van Jumbo en Coop neemt EMTÉ Supermarkten over. Jumbo is hierdoor onder meer eigenaar geworden van 79 nieuwe supermarktlocaties. De uitbreiding is opnieuw een mijlpaal en een geweldige stap in de ontwikkeling van het familiebedrijf. Naar verwachting zal de transitie en ombouwoperatie in de loop van 2019 zijn voltooid.