Jumbo Academy

De Jumbo Academy speelt een belangrijke rol bij het nog servicegerichter maken van de Jumbo organisatie. Ook in 2018 verzorgde dit interne opleidingscentrum praktijkgerichte trainingen voor alle medewerkers. De ‘gele draad’ in het opleidingsaanbod is denken en handelen vanuit de wensen van de klant, om zo diens verwachtingen te kunnen overtreffen. Jumbo onderkent dat haar medewerkers het verschil maken en een doorslaggevende rol hebben in het uitdragen van de beste service. In 2018 hebben weer veel medewerkers aan de Jumbo Academy hun vaardigheden bijgespijkerd. Circa 912 trainingen hadden de 7 Zekerheden en klantgerichtheid als onderwerp. Daarbij ging het om zowel opfriscursussen voor medewerkers van bestaande winkels als introducties voor nieuwe collega’s. Een vaste waarde in het aanbod van de Jumbo Academy is de ‘Wij van Jumbo’-dag, die ook in 2018 voor een groot aantal winkels is georganiseerd. Het verder verstevigen van de sterke bedrijfscultuur staat op deze dagen centraal. Het Jumbo Leerplein vormt met een groeiend aanbod e-learning modules een onderdeel van de Jumbo Academy. In 2018 zijn in totaal ruim 178.000 trainingen, e-learning modules of opleidingen aan de Jumbo Academy succesvol afgerond.

In 2018 is een reeks themadagen georganiseerd, bedoeld om medewerkers handvatten aan te reiken waarmee zij het commercieel beleid van Jumbo kunnen uitdragen in de winkels. Elke sessie kon rekenen op de deelname van ongeveer 1800 medewerkers.

Niet alleen in de winkels staat het bieden van goede service centraal. Ook bij het thuisbezorgen van boodschappen staat klantgerichtheid hoog in het vaandel.  Alle online bezorgers hebben in 2018 een gedragstraning gehad op dit vlak. Ook gaan ervaren rijders met nieuwe medewerkers mee om hen de kneepjes van het vak te leren.