Marketingcampagnes

Het commercieel beleid vormt de basis voor de marketingcampagnes die Jumbo voert. Deze zijn erop gericht om consumenten te overtuigen dat ze bij Jumbo aan het juiste adres zijn voor al hun boodschappen. Bas en Lieke, vergezeld door hun overige gezinsleden, zijn al enkele jaren de aansprekende personages die de Jumbo formule uitdragen in de televisiecommercials. In 2018 is onder het motto ‘Dat is het voordeel van Jumbo’ nadrukkelijk het beleid van altijd lage prijzen onder de aandacht gebracht. Prijs is en blijft immers een van de belangrijkste hoekstenen van de 7 Zekerheden.

Als trotse sponsor van de wieler- en schaatsploeg Team LottoNL-Jumbo boden Jumbo en partners maar liefst 1.200 wielerfans de kans om zelf als VIP aanwezig te zijn bij de finish van de Ronde van Frankrijk. Daarnaast was Jumbo 'Presenting Partner' van de Coolste Baan van Nederland. Klanten konden genieten van drie dagen vol ijsplezier, clinics, feestelijke muziek, lekker eten en drinken en de aanwezigheid van verschillende topschaatsers van Team LottoNL-Jumbo. Team LottoNL-Jumbo behaalde in 2018 vele successen. Verder heeft Jumbo verschillende andere thema’s verwerkt in haar marketingcampagnes. Wederom kon het sponsorschap rondom Max Verstappen op veel enthousiasme rekenen, met onder meer de Jumbo Racedagen als tweedaags evenement en een spaaractie voor een miniatuurmodel van Max’ raceauto. 

Duurzaamheid en gezonde voeding waren in 2018 prominent aanwezig in verschillende campagnes. Bijvoorbeeld tijdens de Duurzame Boodschappenroute door de winkels, waarmee Jumbo het haar klanten gemakkelijker maakt om te kiezen voor duurzamere alternatieven. Ook inspireerde Jumbo samen met ‘De Reis van 5’ ouders én hun kinderen om met plezier gezond en gevarieerd te eten. Veel Nederlanders hebben moeite om zich aan de richtlijn van 250 gram groente en twee stuks fruit per dag te houden. Daarom heeft Jumbo bij verschillende gelegenheden groente en fruit extra in de spotlights gezet. Zo voerde Jumbo de campagne #grillenmetgroenten, in samenwerking met Natuur & Milieu, en is ze gestart met het vermelden van het percentage van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente op verpakkingen.