Jumbo

Jumbo Supermarkten

Onze klanten kunnen voor hun dagelijkse boodschappen terecht in meer dan 670 Jumbo supermarkten, verspreid over heel Nederland. We streven naar marktleiderschap in elke plaats waar we zijn gevestigd. Ons assortiment is afgestemd op de behoeften van de lokale klant. Op die wijze werken we aan een steeds grotere mate van verfijning en differentiatie. Onze winkels kunnen bijvoorbeeld een regio-, streekverzorgende, dorps- of passantenfunctie hebben.

Jumbo Foodmarkt

Met de Jumbo Foodmarkt brengen we gezond, vers en lekker eten samen voor de laagste prijs. Iedere dag zijn hier koks en andere culinair specialisten actief om nationale en internationale gerechten uit de wereldkeukens van Jumbo en La Place te maken. Klanten kunnen ervoor kiezen om alleen de ingrediënten mee te nemen die nodig zijn voor het zelf bereiden van een gerecht thuis, het gerecht kant-en-klaar aan te schaffen, of dit ter plekke op te eten in het Foodcafé. Afhankelijk van de behoefte van het marktgebied en de grootte van de winkel passen we steeds vaker specifieke onderdelen van de Jumbo Foodmarkt formule toe in de reguliere supermarkten.

Jumbo City

Jumbo City is ons eigentijdse gemakswinkelconcept waar ultraverse, huisgemaakte maaltijden centraal staan. Ook voor de snelle boodschap is Jumbo City hét adres. Zo combineren we het beste van de Jumbo supermarkten, de Jumbo Foodmarkten en restaurantketen La Place. Met het Jumbo City concept willen we de komende jaren strategisch groeien en onze aanwezigheid in de drukker wordende binnensteden uitbreiden.

Jumbo.com

Onze klanten kunnen er ook voor kiezen hun boodschappen te doen via de Jumbo app of in de webwinkel op Jumbo.com. Met Jumbo.com zijn we een sterk groeiende speler in online winkelen. We voorzien in de groeiende behoefte van consumenten om overal en op elk moment boodschappen te kunnen doen. De online bestelde boodschappen worden verzameld in de E-fulfilment Centers (EFC’s) in 's-Hertogenbosch en Raalte. Klanten kunnen hun bestelling laten thuisbezorgen of afhalen bij zogenoemde Pick Up Points (PUP's).

Jumbo Distributiecentra

Distributiecentra door heel het land bevoorraden onze winkels. De landelijke distributiecentra zijn gevestigd in Veghel (vers en kruidenierswaren), Raalte (diepvries) en Elst (kruidenierswaren). De regionale distributiecentra staan in Woerden (vers en kruidenierswaren), Breda (vers en kruidenierswaren) en Beilen (vers en kruidenierswaren). In Nieuwegein wordt gewerkt aan de bouw van een nieuw landelijk geautomatiseerd distributiecentrum (kruidenierswaren). Verwerking van de online bestellingen via Jumbo.com vindt plaats in de EFC’s in 's Hertogenbosch en Raalte. Jumbo heeft hub's in Amsterdam, Middelburg, 's-Hertogenbosch en Utrecht, van waaruit boodschappen direct bij de klant thuis worden bezorgd.

Jumbo België

Bij Jumbo zien we volop kansen in het supermarktlandschap van België. Om die te kunnen benutten, zijn we in 2018 gestart met het opzetten van een Belgische organisatie. Sinds eind 2019 hebben we Jumbo supermarkten in de Belgische plaatsen Pelt, Rijkevorsel en Lanaken. In 2020 komen daar nog zo’n 12 tot 15 supermarkten in Vlaanderen bij. Op termijn zien we potentieel voor ruim honderd winkels in België.