2019

Service voor de toekomst

De wereld om ons heen verandert in een razend tempo. Bij Jumbo houden we al die veranderingen scherp in de gaten. We vragen ons continu af wat het betekent voor onze service aan de klant.

Lees meer ›Service voor de toekomst

2019

Jumbo Academy

De Jumbo Academy speelt een belangrijke rol bij het nóg servicegerichter maken van Jumbo. Ook in 2019 verzorgde ons interne opleidingscentrum voor alle medewerkers praktijkgerichte trainingen.

Lees meer ›Jumbo Academy

2019

Personalisatie

Tal van technologische ontwikkelingen bieden interessante nieuwe mogelijkheden om nog persoonlijker in contact te komen met onze klanten. Bijvoorbeeld via ons programma Jumbo Extra’s, waarmee we extra waarde toevoegen aan de dagelijkse boodschappen.

Lees meer ›Personalisatie

2019

Foodcoach

Met de Jumbo Foodcoach gaan we een stap verder. Deze toepassing is erop gericht klanten gepersonaliseerd te helpen met het maken van bewuste, verantwoorde en lekkere voedingskeuzes.

Lees meer ›Foodcoach

2019

Smulweb

Bij Jumbo zien we vergaande mogelijkheden voor het verstrekken van inspiratie, tips, informatie en adviezen aan klanten om zelf de heerlijkste gerechten te maken. Digitale platformen zijn hiervoor uitermate geschikt.

Lees meer ›Smulweb

2019

Betaalgemak

In 2018 zijn we bij Jumbo gestart met de landelijke introductie van een nieuw kassasysteem. Dit is een eerste stap op weg naar een volledig geïntegreerde betaaloplossing, Betaalgemak genaamd.

Lees meer ›Betaalgemak

2019

Real-time sentiment van klanten en medewerkers

In 2019 hebben we in een groot aantal Jumbo winkels een systeem met emoji feedbackbuttons ingevoerd, geleverd door de Nederlandse start-up TryLikes. Klanten kunnen zo direct laten weten hoe ze onze service ervaren.

Lees meer ›Real-time sentiment van klanten en medewerkers