Missie, visie en strategie

Missie en visie

Hier geloven we in
Bij Jumbo geloven we dat boodschappen doen leuk kan zijn, elke dag weer. Het is onze ambitie om het meest klantgerichte bedrijf van Nederland en – waarom niet? – de wereld te worden! De klant van vandaag wil lekker eten, vindt gezondheid belangrijk, wil makkelijk en bewust kunnen kiezen en niet te veel betalen. Daarom maken we bij Jumbo lekker en gezond eten voor iedereen bereikbaar en zijn we altijd en overal daar waar de klant is. We vinden het belangrijk dat klanten het leuk vinden om naar onze winkels te komen. Dat ze voelen dat ze bij ons op de eerste plek staan en dat dit ook écht het geval is, of dat nu in een fysieke winkel is of online.

Hier gaan we voor
Wij stoppen niet voordat we de beste en leukste supermarkt zijn. Sterker nog, we stoppen niet voordat klanten dat óók vinden! Daarom maken we het elke dag weer leuker voor de klant en voor onszelf. We willen samen ondernemen om de klant voor ons te winnen. We verrassen, overtreffen verwachtingen en gaan elke dag voor ons hoogste doel: dat klanten met plezier hun boodschappen bij ons doen.

Strategie

De Jumbo formule draait helemaal om de klant. Klantgerichtheid is de ‘gele draad’ in de strategie en werkwijze van Jumbo en vormt daarmee het fundament van onze formule. Elke dag stellen we ons bij Jumbo de vraag: hoe kunnen we het nóg leuker maken voor onze klanten? De 7 Zekerheden zijn de basis om klanten met plezier boodschappen te laten doen bij Jumbo. Ze bevatten de belangrijkste uitgangspunten van onze dagelijkse bedrijfsvoering. Ze zijn een referentiekader waarmee we kunnen beoordelen of we onze klantbeloften consequent naleven.

We maken de beweging van Foodretail naar Foodexperience. We willen klanten op alle mogelijke manieren beraken met food. Door daar te zijn waar de klant is en hulp aan te bieden in de gehele klantreis. De Meerjarenstrategie 2018 – 2022 van Jumbo is hier volledig omheen gebouwd. Kenmerkend zijn deze vier strategische speerpunten:

  1. Versterken van de Jumbo formule (propositie), zodat deze in de markt nóg meer onderscheidend vermogen heeft.

  2. Altijd en overal (portfolio), om daar te zijn waar de klant is, en deze de mogelijkheid te bieden via verschillende kanalen bij Jumbo boodschappen te doen.

  3. Service voor de toekomst (service), waarbij persoonlijk contact als belangrijke maatstaf geldt, zowel fysiek als digitaal.

  4. Werken aan een ondernemende organisatie (operational excellence organisatie, Every Day Low Cost), waarin medewerkers worden uitgedaagd om het elke dag beter te doen en om van klanten fans te maken.