1. Versterken van de Jumbo formule

Sinds 1996 kenmerkt de Jumbo formule zich door de beste service, het grootste assortiment en de laagste prijs. Door de hele Jumbo organisatie heen spannen medewerkers zich voortdurend in om de formule verder aan te scherpen. We dragen op allerlei manieren uit dat Jumbo een én-én-én formule is, met én het grootste assortiment én de beste service én altijd lage prijzen. Daardoor zien klanten ons onmiskenbaar als supermarkt met Every Day Low Prices (EDLP).

Vaste lage prijzen

Van oudsher onderscheiden we ons met een sterk aanbod van hoge kwaliteit tegen vaste lage prijzen. Zo helpen we klanten in het dagelijkse leven. In 2020 is Jumbo fors blijven investeren in productkwaliteit, met een verdere verbetering van de prijs-kwaliteitverhouding als gevolg. Ook meten en bewaken we voortdurend de prijsafstand met concurrenten.

Seizoenssupermarkt

Bij Jumbo richten we ons naar de seizoenen van het jaar, zodat we onze klanten steeds een optimaal assortiment kunnen bieden. We willen het in velerlei opzichten leuker maken voor de klant. Onze positionering als dé seizoenswinkel van Nederland werpt haar vruchten af. Tijdens het boodschappen doen in de winkel of online met een rijk aanbod van lekker, gevarieerd en gezond eten. Maar ook thuis, met inspirerende recepten, sportieve ideeën en andere leuke tips voor in en rondom huis, allemaal te vinden in het Hallo Magazine of online. Via verschillende mediakanalen helpen we onze klanten met het beantwoorden van de meest gestelde vraag: wat eten we vandaag?

De focus op seizoensaanbiedingen hebben we in 2020 verder doorgezet. Het gaat hier om artikelen die klanten dagelijks gebruiken en die voor een vaste lage prijs gedurende een heel seizoen verkrijgbaar zijn. Uit doorlopend onderzoek blijkt dat klanten deze aanpak zeer waarderen.

Productkwaliteit

Door forse investeringen in de productkwaliteit hebben we een verdere verbetering van de prijs-kwaliteitverhouding weten te realiseren. Productinnovatie en -kwaliteit blijven, naast prijs, de belangrijkste graadmeters voor klantloyaliteit. Door continu aandacht te schenken aan smaak en versheid streeft Jumbo ernaar de klantverwachting ook op dit front blijvend te overtreffen. Twaalf huismerkproducten van Jumbo zijn internationaal bekroond met een Superior Taste Award, uitgereikt door het onafhankelijke International Taste Institute. 

Assortimentsontwikkeling: lekker en gezond

Ook in 2020 hebben we bij Jumbo op uiteenlopende gebieden geïnvesteerd in ons assortiment. Het aantal producten van het Jumbo Huismerk is dit jaar gestegen naar 9.500. Bij de voortdurende kwaliteitsverbetering en productontwikkeling kijken we nauwgezet naar de belangrijkste trends op het gebied van voeding, zoals gezondheid, duurzaamheid, diversiteit en prijsbewustzijn. Over de hele linie werken we aan verdere verlaging van de gehaltes suiker, zout en vet, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak. We willen een lekker en gezond assortiment bieden aan onze klanten. Jumbo voegt aan het begin van 2021 een nieuw premium assortiment met onder andere verse vlees- en visproducten toe aan haar aanbod. Onder de naam Jumbo Fijnproevers biedt Jumbo liefhebbers van culinair hoogstaande producten een nog ruimere keuze aan onbewerkte versproducten, zoals een mooie bavette, een XL ribeye of een roodbaarsfilet. 

Steeds efficiënter benutten we verkoopdata om ons assortiment per winkel op maat te maken. Dat resulteert in aangepaste schappenplannen en uitbreiding van het aanbod streekproducten.

Assortiment voor zakelijke markt

Ons online assortiment voor de sterk groeiende zakelijke markt hebben we flink uitgebreid. Zakelijke klanten kunnen op Jumbo.com/bedrijven of via de Jumbo app kiezen uit steeds meer producten. Om nog beter aan de behoeften van zakelijke klanten te voldoen, biedt Jumbo een groot aantal nieuwe artikelen in portie-, bulk- en grootverpakking. Dit leidt vanzelfsprekend tot lagere totaalprijzen.

Beste service

Service staat bij Jumbo hoog in het vaandel. Met onze winkels en online kanalen staan we midden in de samenleving. Vanuit die positie zien we wat er speelt, waar behoefte aan is. We meten periodiek de klantentevredenheid onder onze klanten via de Jumbo Imago Monitor. Waar nodig sturen we bij. Het versterken van de band met onze klanten heeft in deze tijden van corona een bijzondere betekenis. We vinden het belangrijk dat klanten weten dat we er voor hen zijn. We informeren hen graag en goed over de extra maatregelen die we hebben genomen op het vlak van veilig winkelen en voldoende beschikbaarheid van levensmiddelen. Daarnaast zien we dat klanten behoefte hebben aan warmte en menselijk contact. Bij Jumbo beantwoorden we die vraag in steeds meer winkels met een Kletskassa, een plek waar we de tijd nemen voor een gezellig praatje. In de Week tegen Eenzaamheid introduceerden we speciale Kletspakketten. Het gaat om verse maaltijdpakketten, inclusief een ‘van mij voor jou’ weggeefdoosje en wenskaartje. Hiermee wil Jumbo - als aanjager van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid - haar klanten inspireren om iets lekkers te koken én te delen met iemand die wel een kletspraatje kan gebruiken.

Tegelijkertijd doen we er alles aan om het winkelbezoek leuk en gezellig te maken. Ons eigen radiostation Jumbo Radio verzorgt sinds dit jaar elke werkdag live-uitzendingen door professionele dj’s. En we blijven klanten enthousiast maken met spraakmakende spaaracties, zoals de actie rondom het schaalmodel van de Formule-1 wagen van Max Verstappen en het online spel Tour de Kans waarmee klanten prijzen konden winnen. Vanwege de extra maatregelen konden een aantal activiteiten geen doorgang vinden zoals de Super Friday op de eerste Dutch Grand Prix.

Sponsoring: supporter van talent

Met ons sponsorschap van Team Jumbo-Visma geven we sportieve talenten de kans om te excelleren. Ook willen we jonge talenten stimuleren om te beginnen met wielrennen of hun inzet voor deze sport te professionaliseren. Daarom ondersteunen we onder meer scholenprojecten, verenigingen en een nieuwe opleidingsploeg voor schaatsers, veldrijders en wielertalenten onder 23 jaar. We geloven ook in jonge, veelbelovende sporttalenten die het in zich hebben om uit te groeien tot een maatschappelijk icoon. Max Verstappen is hiervan het meest aansprekende voorbeeld. Bij onze steun aan goede doelen leggen we de nadruk op kinderen, gezondheid en beweging. Jumbo is sponsor van het jaarlijkse Koningsontbijt voor basisschoolleerlingen, dat geheel in lijn is met de Schijf van Vijf. Vanwege de coronapandemie hebben we onze bijdrage aan het Koningsontbijt dit jaar gedoneerd aan de Voedselbanken. In onze winkels en via onze eigen media hebben we bovendien extra aandacht gegeven aan de Stay safe en geef campagne van de Voedselbanken.