Jumbo

Jumbo Supermarkten

Onze klanten kunnen voor al hun dagelijkse boodschappen terecht in ruim zevenhonderd Jumbo winkels, verspreid over heel Nederland en Belgisch Vlaanderen. Het assortiment is altijd afgestemd op de behoeften van de lokale klant. Onze winkels kunnen een regio-, streekverzorgende, dorps- of passantenfunctie hebben. Het winkelbestand van Jumbo bevat zowel eigen filialen als (franchise)winkels van zelfstandige ondernemers.

Jumbo Foodmarkt

Met de Jumbo Foodmarkt brengen we voor de laagste prijs gezond, vers en lekker eten samen. Koks en andere culinair specialisten bereiden hier iedere dag nationale en internationale gerechten uit de wereldkeukens van Jumbo en La Place. Klanten hebben de keuze om de ingrediënten mee te nemen voor het zelf thuis bereiden van een gerecht, een maaltijd kant-en-klaar aan te schaffen, of het ter plekke op te eten in het Foodcafé.

Jumbo City

Jumbo City is ons eigentijdse gemakswinkelconcept, met een centrale plaats voor ultraverse, huisgemaakte maaltijden. Ook voor de snelle boodschap is Jumbo City hét adres. Zo combineren we het beste van de Jumbo Supermarkten, de Jumbo Foodmarkten en restaurantketen La Place. 

Jumbo.com

Onze klanten kunnen er ook voor kiezen boodschappen te doen via Jumbo.com of de Jumbo app. We bieden de mogelijkheid om bestellingen te laten thuisbezorgen of deze af te halen bij een van onze Pick Up Points (PUP's). In onze E-Fulfilment Centers (EFC’s) in Bleiswijk, Raalte en ’s-Hertogenbosch verzamelen we de bestellingen.  Via onze hubs in Amsterdam, Bemmel, Bleiswijk, Breda, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Groningen, Heerenveen, Heerhugowaard, Hengelo (OV), Maastricht (Beek), Middelburg, ’s-Hertogenbosch, Utrecht en Zwolle bezorgen we de boodschappen direct bij de klant thuis.

Distributiecentra

We hebben eigen distributiecentra door heel Nederland, van waaruit we onze winkels in Nederland en België bevoorraden. De regionale distributiecentra voor vers en kruidenierswaren staan in Veghel, Woerden, Breda en Beilen. Daarnaast hebben we landelijke distributiecentra in Veghel (vers) en Raalte (diepvries); het landelijke distributiecentrum in Elst is afgelopen jaar gesloten. In Nieuwegein staat het gemechaniseerde landelijke distributiecentrum voor kruidenierswaren. Afgelopen zomer zijn we gestart met de uitbreiding van de verwerkingscapaciteit, die in de loop van 2022 operationeel moet zijn. Ook zijn we hier begonnen met de nieuwbouw van een gemechaniseerd landelijk distributiecentrum voor versproducten. De verwachting is dat dit in 2024 operationeel is.

Jumbo België

We zien voor Jumbo volop kansen in het Belgische supermarktlandschap. Om daarop effectief in te spelen, hebben we in 2018 de Belgische Jumbo organisatie opgezet en een jaar later in Brasschaat ons Belgische kantoor geopend. De eerste Jumbo winkels in België zijn eind 2019 opengegaan. Aan het einde van 2021 staat de teller op 17 vestigingen.