3. Topkwaliteit voor een Jumbo prijs

De wensen en behoeften van onze klanten veranderen voortdurend. Wat echter constant blijft, is de vraag naar de beste kwaliteit verse voedingswaren en producten van het Jumbo Huismerk tegen betaalbare prijzen. Met onze formule en ons aanbod spelen we hierop in.

Productkwaliteit

Door forse investeringen in de productkwaliteit hebben we een verdere verbetering van de prijs-kwaliteitverhouding weten te realiseren. Productinnovatie en -kwaliteit blijven, naast prijs, de belangrijkste graadmeters voor klantloyaliteit. Door continu aandacht te schenken aan smaak en versheid streven we ernaar de klantverwachting ook op dit front blijvend te overtreffen. In 2021 zijn 25 huismerkproducten van Jumbo internationaal bekroond met een Superior Taste Award, uitgereikt door het onafhankelijke International Taste Institute. Tien producten werden in hun categorie verkozen tot Beste Product van het Jaar.

Assortimentsontwikkeling

Op uiteenlopende gebieden hebben we in 2021 geïnvesteerd in de ontwikkeling en uitbreiding van ons assortiment. Het aantal producten van het Jumbo Huismerk is dit jaar gestegen naar 10.000. Bij de voortdurende kwaliteitsverbetering en productontwikkeling kijken we nauwgezet naar hoe we ons nog beter kunnen onderscheiden met versheid en innovatief vermogen. Over de hele linie werken we aan verdere verduurzaming en verlaging van de gehaltes suiker, zout en vet, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak. Als uitgangspunt nemen we daarbij de belangrijkste trends op het gebied van voeding, zoals gezondheid, duurzaamheid en diversiteit.

Vers is ook écht vers

Mede als gevolg van de aanhoudende coronapandemie veranderen het gedrag en de wensen en behoeften van de klant in hoog tempo. Zo is de vraag naar gezond en lekker eten verder toegenomen. De nadrukkelijke vraag van klanten naar verse producten beantwoorden we door hard te werken aan het nog beter nakomen van onze belofte op dit gebied: vers is ook écht vers. Zo kijken we in de samenwerking met boeren, telers en leveranciers actief naar mogelijkheden om de tijd tussen oogst en Jumbo schap te verkorten. Vaak leidt het opnieuw inrichten van onze versketens tot aanzienlijke tijdwinst. Van belang is ook dat al ruim driekwart van ons aanbod van aardappelen, groenten en fruit (AGF), zuivel, vlees en eieren van Nederlandse oorsprong is. Dit aandeel willen we komende tijd verder laten groeien en onder de noemer 'van Dichtbij' nadrukkelijker onder de aandacht brengen. Met 'van Dichtbij' spelen we in op de toenemende vraag van klanten naar lekkere, verse producten van Nederlandse bodem. Bovendien benadrukken we hiermee de breed gedragen trots op onze mooie en lekkere producten van Nederlandse oorsprong.

Innovatie met Jumbo Foodcollege

Ook bij Jumbo Foodcollege ligt de nadruk in sterke mate op lekker, vers en gezond. Dit gezamenlijke kennis-, ontwikkel- en opleidingscentrum van Jumbo en La Place voor nieuwe producten en recepturen en de vakkundige bereiding was gedurende 2021 verantwoordelijk voor achthonderd innovaties die hun weg hebben gevonden naar het winkelschap. Dat is ook terug te zien in de uitbreiding van de Verskeukens in de Jumbo winkels, onder meer met lekkere, gezonde en ter plekke bereide maaltijden die zijn geïnspireerd op de seizoenen.

Vaste lage prijzen

Bij Jumbo willen we onze klanten helpen het dagelijkse leven leuker en gemakkelijker te maken. Klanten kunnen ervan verzekerd zijn dat ze bij Jumbo euro’s goedkoper uit zijn. Een sterk aanbod van producten van hoge kwaliteit tegen vaste lage prijzen draagt daar aan bij. Met onze Altijd Lage Prijzen (ALP)-campagne maken we klanten hier attent op. Daarnaast meten en bewaken we voortdurend ons prijsniveau en de afstand daarvan met de concurrentie. Ter gelegenheid van onze honderdste verjaardag hebben we nog extra campagne gevoerd met Ouderwets Lage Prijzen voor een groot aantal producten.

Seizoenssupermarkt

Bij Jumbo richten we ons bewust op de seizoenen van het jaar, zodat we onze klanten steeds een optimaal assortiment kunnen bieden. Daarom hebben we in 2021 onze aanpak met seizoensaanbod verder doorgezet. Het gaat hier om artikelen die klanten dagelijks gebruiken en die voor een vaste lage prijs gedurende een heel seizoen verkrijgbaar zijn. Klanten hebben veel waardering voor deze aanpak, zo blijkt uit doorlopend onderzoek. De seizoenen spelen een grote rol tijdens het boodschappen doen in de winkel of online met een rijk aanbod van lekker, gevarieerd en gezond eten. Maar ook thuis, met inspirerende recepten, sportieve ideeën en leuke tips voor in en rondom huis, allemaal te vinden in het Hallo Magazine of online. Via verschillende mediakanalen helpen we onze klanten met het beantwoorden van de meest gestelde vraag: wat eten we vandaag? Op deze manier maken we voor onze klanten het dagelijkse leven leuker en gemakkelijker.

Samenwerking HEMA

De samenwerking tussen Jumbo en HEMA is gedurende 2021 verder geïntensiveerd. Jumbo en HEMA raken er steeds meer van overtuigd dat ze een gemeenschappelijk uitgangspunt hebben, namelijk het alledaagse leven leuker en prettiger maken. Jumbo klanten weten inmiddels goed hun weg te vinden naar het HEMA schap in de supermarkten. Nagenoeg alle Jumbo winkels in Nederland en België hebben nu de beschikking over zo’n schap met populaire huishoudartikelen van het bekende warenhuis. De verkoopresultaten zijn goed. Nieuwe vormen van samenwerking staan voor 2022 op de agenda. Voorbereidingen zijn al getroffen voor een pilot bij HEMA winkels met de verkoop van Jumbo producten. Te denken valt aan verse broodjes voor onderweg en kant-en-klare maaltijden voor thuis. De test moet uitwijzen welk aanbod het meest in de smaak valt. Jumbo en HEMA onderzoeken ook hoe de digitale dienstverlening aan klanten kan profiteren van de samenwerking.