Onze organisatie

Koninklijke Jumbo Food Groep is volledig eigendom van de familie Van Eerd. Grondlegger Karel van Eerd was tot zijn overlijden in december 2022 president-commissaris van het concern. Tot 28 maart 2022 vervulde Frits van Eerd de rol van Chief Executive Officer en Colette Cloosterman-van Eerd die van Chief Customer Officer. Samen met Chief Financial Officer Ton van Veen en Chief Operational Officer Cees van Vliet vormden zij de Raad van Bestuur. Daarop volgde een aanpassing van de topstructuur, waardoor het aantal bestuurslagen van drie naar twee ging: een Raad van Commissarissen (RvC) en een directie. Als gevolg daarvan werd Frits van Eerd benoemd tot algemeen directeur en traden Colette Cloosterman-van Eerd en Ton van Veen toe tot de RvC met gedelegeerde verantwoordelijkheden op enkele belangrijke thema’s van het Meerjarenplan. Financieel directeur Peter van Erp en operationeel directeur Cees van Vliet vormen sindsdien het statutair bestuur. Monique Groenewoud-van Eerd bekleedt de functie van manager Cultuur & DNA.

In september 2022 heeft Frits van Eerd besloten om na zorgvuldig overleg met zijn familie en de Raad van Commissarissen tijdelijk terug te treden als algemeen directeur. Dit besluit nam hij omdat hij onderdeel is van een onderzoek van het Openbaar Ministerie. Ton van Veen geeft sindsdien als gedelegeerd commissaris leiding aan het directieteam van Jumbo. Colette Cloosterman-van Eerd vervult als gedelegeerd commissaris de verbindende rol tussen de organisatie, de RvC en de familie. Tevens heeft zij de rol van vicevoorzitter van de RvC overgenomen van Ton van Veen. Sinds het overlijden van Karel van Eerd in december neemt zij zodoende de rol van voorzitter waar.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Veghel. Eind 2022 hebben we ruim 100.000 medewerkers in dienst, dat is inclusief de collega’s die bij zelfstandige Jumbo ondernemers werken.