2018

Assortimentsontwikkeling

In 2018 heeft Jumbo op uiteenlopende gebieden fors geïnvesteerd in haar assortiment. Veel vernieuwingen lagen op het vlak van klantgemak en lekker én gezond eten.

Lees meer ›Assortimentsontwikkeling

2018

Lokaal winnen

Jumbo beweegt meer en meer richting maatwerk, vanuit de gedachte dat zoveel verschillende klanten ook verschillende smaken en voorkeuren hebben. Het Jumbo assortiment is in sterke mate gestoeld op de wensen van de klant.

Lees meer ›Lokaal winnen

2018

Marketingcampagnes

Het commercieel beleid vormt de basis voor de marketingcampagnes die Jumbo voert. Deze zijn erop gericht om consumenten te overtuigen dat ze bij Jumbo aan het juiste adres zijn voor al hun boodschappen.

Lees meer ›Marketingcampagnes

2018

Sponsoring

Jumbo heeft zich, vanaf 1 januari 2019, voor minimaal vijf jaar gecommitteerd als nieuwe hoofdsponsor van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma. Hierdoor krijgen sportieve talenten de kans om te excelleren.

Lees meer ›Sponsoring

2018

Altijd en overal

Jumbo wil daar zijn waar de klant is, altijd en overal. Vanuit deze omnichannelgedachte zorgt Jumbo ervoor dat klanten via verschillende kanalen bij Jumbo boodschappen kunnen doen.

Lees meer ›Altijd en overal

2018

Supermarkten

Begin juli 2018 nam Jumbo samen met Coop alle aandelen in EMTÉ Holding B.V. en haar dochterondernemingen over van Sligro Food Group. Jumbo werd hierdoor eigenaar van 79 nieuwe supermarktlocaties.

Lees meer ›Supermarkten

2018

Foodmarkten

Met nieuwe vestigingen in Utrecht (Leidsche Rijn), Groningen (Euroborg) en Tilburg (Stappegoor), bracht Jumbo in 2018 het aantal Foodmarkten op zes in totaal.

Lees meer ›Foodmarkten

2018

Jumbo City's

In 2017 is Jumbo gestart met binnenstedelijke gemakswinkels onder de noemer Jumbo City.

Lees meer ›Jumbo City's

2018

Online

Met een verdere uitbreiding van haar online winkelkanalen gedurende 2018 heeft Jumbo de omzet uit e-commerce wederom sterk zien stijgen. Het aandeel online omzet van Jumbo groeide aan het einde van 2018 door richting 4%.

Lees meer ›Online

2018

Service voor de toekomst

Jumbo heeft zich altijd willen onderscheiden door haar service aan de klant. Persoonlijk contact geldt daarbij als belangrijke maatstaf. Maar de wijze waarop dit contact plaatsvindt, is aan verandering onderhevig.

Lees meer ›Service voor de toekomst