2021

Compliance

Risico’s op het gebied van compliance zijn de risico’s die voortvloeien uit het niet (tijdig) voldoen aan wet- en regelgeving , interne richtlijnen en procedures die een directe invloed kunnen hebben op onze reputatie, rechtspositie en/of

Lees meer ›Compliance

2021

Belangrijkste risicogebieden

Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste strategische, operationele en financiële risico’s, alsmede de risico’s op het gebied van wet- en regelgeving.

Lees meer ›Belangrijkste risicogebieden

2021

Organisatie en risicobeheersing

Het tijdig onderkennen van en op een juiste wijze inspelen op mogelijke risico’s is belangrijk voor het realiseren van onze strategische doelstellingen.

Lees meer ›Organisatie en risicobeheersing

2021

Risicomanagement

Ons succes is in sterke mate gebaseerd op onze missie en visie, de kwaliteit van onze medewerkers en ondernemers en de kracht om samen kansen te signaleren en te benutten.

Lees meer ›Risicomanagement

2021

In dialoog met onze stakeholders

Uitgangspunten voor alle contacten met onze stakeholders zijn een open dialoog en wederzijds respect. We benutten verschillende gelegenheden, middelen en platforms om deze contacten goed te onderhouden. Op Jumborapportage.

Lees meer ›In dialoog met onze stakeholders

2021

Stakeholders

We hechten veel waarde aan een open dialoog met al onze stakeholders. Door goed te luisteren naar wat er speelt in onze naaste omgeving kunnen we veel leren.

Lees meer ›Stakeholders

2021

5. Bouwen aan een robuuste, ondernemende organisatie mét passie voor de klant

We willen onze klanten een onovertroffen Jumbo ervaring bieden. Om dat te realiseren, bouwen we aan een robuuste en ondernemende organisatie met medewerkers die goed in hun vel zitten en passie hebben voor de klant.

Lees meer ›5. Bouwen aan een robuuste, ondernemende organisatie mét passie voor de klant

2021

4. Gezonder én duurzamer leven leuk maken

Bij Jumbo vinden we dat een leuke boodschap ook een duurzame boodschap moet zijn. We zijn ervan overtuigd dat we écht verschil kunnen maken door onze klanten gezonder en duurzamer te laten leven.

Lees meer ›4. Gezonder én duurzamer leven leuk maken

2021

3. Topkwaliteit voor een Jumbo prijs

De wensen en behoeften van onze klanten veranderen voortdurend. Wat echter constant blijft, is de vraag naar de beste kwaliteit verse voedingswaren en producten van het Jumbo Huismerk tegen betaalbare prijzen.

Lees meer ›3. Topkwaliteit voor een Jumbo prijs

2021

2. De winnende omnichannel klantbeleving bieden

Bij Jumbo willen we dáár zijn waar de klant is, altijd en overal. Met deze omnichannel benadering maken we het mogelijk dat klanten via verschillende kanalen bij Jumbo hun boodschappen kunnen doen, waar en wanneer ze maar willen.

Lees meer ›2. De winnende omnichannel klantbeleving bieden