Onze organisatie

Jumbo Supermarkten

Onze klanten kunnen voor al hun dagelijkse boodschappen terecht in ruim zevenhonderd Jumbo winkels, verspreid over Nederland en België (Vlaanderen). Onze winkels kunnen een regio-, streekverzorgende, dorps- of passantenfunctie hebben. De inrichting van de winkel en het assortiment is altijd afgestemd op de behoeften van de lokale klant. Het winkelbestand van Jumbo bevat zowel eigen filialen als (franchise)winkels van zelfstandig ondernemers.

Jumbo Foodmarkten

Met de Jumbo Foodmarkt brengen we gezond, vers en lekker eten voor lage prijzen samen. Koks en andere culinair specialisten werken hier iedere dag aan de bereiding van nationale en internationale gerechten uit de wereldkeukens van Jumbo en La Place. Klanten hebben in de tien Foodmarkten de keuze om ingrediënten mee te nemen voor het zelf thuis bereiden van een gerecht, een maaltijd kant-en-klaar aan te schaffen, of deze ter plekke op te eten in het Foodcafé. In het najaar van 2024 openen we onze eerste Foodmarkt in België (Gent).

Jumbo.com

Onze klanten kunnen er ook voor kiezen boodschappen te doen via Jumbo.com of de Jumbo app. We bieden de mogelijkheid om bestellingen te laten thuisbezorgen of deze af te halen bij één van onze Pick Up Points (PUP's). In onze E-Fulfilment Centers (EFC’s) in Bleiswijk, Raalte en ’s-Hertogenbosch verzamelen we de bestellingen. Via onze hubs in Amsterdam, Bemmel, Bergen op Zoom, Bleiswijk, Breda, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Groningen, Heerenveen, Heerhugowaard, Hengelo (OV), Maastricht (Beek), Middelburg, ’s-Hertogenbosch, Utrecht en Zwolle bezorgen we de boodschappen direct bij de klant thuis.

Distributiecentra

We hebben eigen distributiecentra door heel Nederland, van waaruit we onze winkels in Nederland en België bevoorraden. De regionale distributiecentra voor verse voedingsmiddelen en houdbare producten staan in Veghel, Woerden, Breda en Beilen. Daarnaast hebben we landelijke distributiecentra in Veghel (vers) en Raalte (diepvries). In Nieuwegein staat ons gemechaniseerde landelijke distributiecentrum voor houdbare producten. Begin 2024 ronden we in Nieuwegein de bouw van ons gemechaniseerd landelijk distributiecentrum voor verse voedingsmiddelen af. De verwachting is dat we in het tweede kwartaal van 2024 de eerste werkzaamheden vanuit Veghel naar Nieuwegein verhuizen. Dit heeft tot gevolg dat ons versdistributiecentrum in Veghel gaat sluiten, naar verwachting eind 2024.

2023_Gemechaniseerd_landelijk_distributiecentrum_kruidenierswaren_in_Nieuwegein.jpg

Gemechaniseerd landelijk distributiecentrum houdbare producten in Nieuwegein.

Jumbo België

We zien voor Jumbo volop kansen in het Belgische supermarktlandschap. Om daarop effectief in te spelen, hebben we in 2018 de Belgische Jumbo organisatie opgezet en een jaar later in Brasschaat ons Belgische kantoor geopend. De eerste Jumbo winkels in België openden eind 2019 hun deuren. Eind 2023 staat de teller op 33 vestigingen.

La Place

In de La Place Restaurants draait alles om lekker, goed en vers eten met de nadruk op smaak, beleving, snelheid en gemak. Op elk moment van de dag vinden de restaurantgasten hier een uitgebreid assortiment dagverse en huisgemaakte producten: warme gerechten, sandwiches, smoothies, verse sappen, soepen, verse fruitsalades, koffie, desserts en brood. Het restaurantbestand van La Place bevat eigen vestigingen en franchisevestigingen, zowel in Nederland als over de landsgrenzen (Spanje, Denemarken, Canada, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland).

Smulweb

Sinds 2018 zijn we eigenaar van Smulweb. In 2023 migreerden we de best gewaardeerde content van het populaire voedings- en receptenplatform naar Jumbo.com. Bezoekers van Smulweb.nl worden automatisch doorgestuurd naar Jumbo.com en hebben daar sinds de migratie onder andere toegang tot een groter aanbod (food)blogs en bijna tien keer zoveel recepten ten opzichte van voor de migratie. Naast dat we de klant zodoende nog breder inspireren en hen helpen (gezonde) keuzes te maken, geeft het zoekgedrag ons veel waardevolle inzichten.

2023_Opening_Jumbo_Lier.jpg

Opening Jumbo Lier (België).