Missie, visie en strategie

Missie en visie

Hier geloven we in
Bij Jumbo geloven we dat boodschappen doen leuk kan zijn, elke dag weer. Het is onze ambitie om het meest klantgerichte bedrijf van Nederland en – waarom niet? – de wereld te worden! De klant van vandaag wil lekker eten, vindt gezondheid belangrijk, wil makkelijk en bewust kunnen kiezen en niet te veel betalen. Daarom maken we bij Jumbo lekker en gezond eten voor iedereen bereikbaar en zijn we altijd en overal daar waar de klant is. We vinden het belangrijk dat klanten het leuk vinden om naar onze winkels te komen. Dat ze voelen dat ze bij ons op de eerste plek staan en dat dit ook écht het geval is, of dat nu in een fysieke winkel is of online.

Hier gaan we voor
Wij stoppen niet voordat we de beste en leukste supermarkt zijn. Sterker nog, we stoppen niet voordat klanten dat óók vinden! Daarom maken we het elke dag weer leuker voor de klant en voor onszelf. We willen samen ondernemen om de klant voor ons te winnen. We verrassen, overtreffen verwachtingen en gaan elke dag voor ons hoogste doel: dat klanten met plezier hun boodschappen bij ons doen.

Strategie

De Jumbo formule draait helemaal om de klant. Sinds jaar en dag is klantgerichtheid de constante factor in de strategie en werkwijze van Jumbo. Volledige focus op de klant is daarmee hét fundament van onze formule. We willen het dagelijks leven van onze klanten leuker maken. Want we geloven dat het allemaal net even anders, makkelijker, beter en goedkoper kan. Met deze instelling willen we ‘de gele draad’ zijn in het leven van onze klant. Elke dag, altijd en overal. De 7 Zekerheden vormen de basis om klanten met plezier boodschappen te laten doen bij Jumbo. Ze brengen de belangrijkste uitgangspunten van onze dagelijkse bedrijfsvoering samen. Ook zijn ze een referentiekader waarmee we kunnen beoordelen of we onze klantbeloften consequent naleven.

Het Jumbo DNA– samen ondernemen om te winnen – vormt een belangrijke leidraad voor hoe we werken en hoe we het verschil maken voor de klant. Het Jumbo Meerjarenplan 2022 – 2025 is hier volledig op gebaseerd. Dit jaarverslag over 2021 is aan de hand van het nieuwe Meerjarenplan opgesteld. Leidend daarin zijn de volgende vijf strategische speerpunten:

  • Jumbo zoals Jumbo bedoeld is

  • De winnende omnichannel klantbeleving bieden

  • Topkwaliteit leveren voor een Jumbo prijs

  • Gezonder én duurzamer leven leuk maken

  • Bouwen aan een robuuste en ondernemende organisatie mét passie voor de klant

Waardecreatie

We streven ernaar positieve waarde te creëren voor onze klanten, medewerkers, ondernemers, ketenpartners en voor de samenleving als geheel. Klanten kunnen erop rekenen dat zij altijd en overal bij Jumbo terechtkunnen, dat Jumbo een gezonder en duurzamer leven leuk maakt en dat de producten in het Jumbo schap zijn geproduceerd met zorg voor mens, dier en milieu. We bieden werkgelegenheid aan circa 100.000 medewerkers, dat is inclusief de collega’s bij zelfstandige Jumbo ondernemers. Continuïteit van de organisatie op lange termijn is een belangrijk uitgangspunt van alles wat we doen. In ons waardecreatiemodel staat beschreven hoe we het verschil maken en het waardeketenmodel laat zien op welke plaatsen dit gebeurt.