Stakeholders

We hechten veel waarde aan een open dialoog met al onze stakeholders. Door goed te luisteren naar wat er speelt in onze naaste omgeving kunnen we veel leren. Gedeelde inzichten en kennis stellen ons in staat om beter in te spelen op verschillende ontwikkelingen in de maatschappij.

Bij Jumbo hebben we zeven groepen stakeholders gedefinieerd, te weten:

Stakeholdergroep

Beschrijving

Jumbo klanten

Jumbo is om de klant heen gebouwd. Onze klanten vormen een representatieve afspiegeling van de Nederlandse bevolking. Ook verwelkomen we steeds meer Belgische klanten.

Jumbo medewerkers

Onze 100.000 medewerkers (incl. franchisenemers) zijn cruciaal voor het op een excellente wijze uitvoeren van de Jumbo formule. Deze groep omvat medewerkers met een vast (25%) of tijdelijk (75%) dienstverband bij Jumbo.

Jumbo filiaalmanagers

Filiaalmanagers van Jumbo zijn verantwoordelijk voor de exploitatie van Jumbo vestigingen.

Jumbo ondernemers

Jumbo is een grote franchiseorganisatie in Nederland. De franchisenemers van Jumbo zijn verantwoordelijk voor de exploitatie van de eigen Jumbo franchisewinkel(s) en aangesloten bij de Ondernemersvereniging Jumbo.

Leveranciers

Jumbo werkt intensief samen met haar leveranciers en streeft hierbij naar een strategisch partnerschap voor de langere termijn. In deze groep gaat het om leveranciers van Jumbo, zowel huismerkproducenten als merkfabrikanten. Hoewel we bij Jumbo niet rechtstreeks zakendoen met agrarische toeleveranciers, zoals telers of veehouders, zijn we ons bewust van onze rol in de keten en hebben direct contact. 

Overheid en politiek

Jumbo heeft regelmatig contact met vertegenwoordigers van overheid en politiek. Het gaat hier vooral om relevante stakeholders in de politiek-bestuurlijke arena met invloed op ons beleid rondom de materiële thema’s, inclusief Belastingdienst en toezichthouders.

Opiniemakers en (maatschappelijke) organisaties

Jumbo heeft regelmatig contact met relevante retailexperts, vakbonden, maatschappelijke organisaties, ngo's (niet-gouvernementele organisaties), kennisinstituten, brancheorganisaties etc. Deze contacten richten zich op het afstemmen van ambities en doelstellingen voor de langere termijn in relatie tot onze materiële thema’s en de Sustainable Development Goals. De gesprekken vinden onder meer plaats op Raad van Bestuur- en directieniveau.