La Place

Resultaten

Na twee jaar van terugkerende lockdowns wisten gasten in 2022 als vanouds hun weg te vinden naar La Place. Dit jaar kende tot begin maart een noodgedwongen horecasluiting vanwege de coronapandemie. Desondanks heeft La Place een consumentenomzetbijdrage kunnen leveren van € 107 miljoen, meer dan een verdubbeling ten opzichte van het ‘tweede coronajaar’ 2021. Een mooie prestatie in de wetenschap dat de restaurants geen volledig jaar open waren.

Nieuwe locaties

De ambitie om La Place ‘na corona’ verder te laten groeien blijft onverminderd groot. Gedurende 2022 zijn enkele locaties gesloten en drie nieuwe locaties toegevoegd aan het bestand; een in Nederland en twee in het buitenland. In Groningen opende La Place een nieuw restaurant aan de Grote Markt, boven de Jumbo winkel die tevens onderdak biedt aan het to-go concept La Place Express. In de Deense hoofdstad Kopenhagen breidde La Place verder uit met een tweede vestiging, op de internationale luchthaven Kastrup. Verder heeft La Place een restaurant geopend op de Google Campus in Sunnyvale (Californië). In voorgaande jaren nam La Place al haar intrek in andere regionale kantoren van Google. Het totaal aantal La Place locaties in binnen- en buitenland staat eind 2022 op 69. In de eerste helft van 2023 openen drie nieuwe La Place vestigingen, waaronder in het Google kantoor in Boston (Massachusetts) en op Schiphol Plaza.

Werken aan vernieuwing

Een groot deel van 2022 is intensief gewerkt aan verdere aanpassingen van het La Place concept, met als doel het aanbod en de beleving beter te laten aansluiten bij de veranderende wensen en behoeften van de bezoekers. De aanpassingen worden naar verwachting in het voorjaar van 2023 als pilot in de markt getest. La Place wil aantrekkelijker zijn voor jongere generaties, maar wel met behoud van de unieke kenmerken. Sinds de start van La Place in 1987 heeft de restaurantketen Nederland kennis laten maken met rijk belegde baguettes en focaccia’s, versgeperste sappen en smoothies, en ter plekke versbereide maaltijden in open keukens. De komende jaren wil La Place blijven innoveren, vooral waar het gaat om beleving en duurzaamheid, maar ook assortiment.

Uitbreiding aanbod

In 2022 is het aanbod premium La Place producten in het Jumbo schap fors uitgebreid. Bekende klassiekers zoals La Place kruidenroomkaas, koffiebonen, worstenbrood en bonbons hebben gezelschap gekregen van de in 2022 vernieuwde La Place theesoorten, tapas, soepen en ambachtelijke vleeswaren. Ook is het aanbod La Place brood uitgebreid en vernieuwd, en biedt Jumbo sinds dit jaar een speciaal La Place kerstassortiment aan met verse basisproducten zoals dressings, jus, en bouillons. Met deze en andere toevoegingen brengt Jumbo nog meer verse producten van restaurantkwaliteit op de winkelvloer.